Frälsaren: Välkommen till en blogg om Jesus!

Jesus Kristus
Välkommen till Frälsaren, en plats där vi utforskar livet och lärdomarna från Jesus Kristus, Guds enfödde son. Här dyker vi ner i hans budskap, mirakler och den kärlek han spred under sin tid på jorden.

Vem är Jesus?
Jesus föddes i Betlehem för över 2000 år sedan. Han kom till världen som en del av Guds plan för att rädda mänskligheten. Genom sina handlingar och ord visade han vägen till tro och hopp. Men vem var han egentligen? En profet? En lärare? Eller kanske något mer?

Budskapet om kärlek och tro.
En av de mest centrala delarna av Jesu undervisning är kärlek. Han uppmanade oss att älska vår nästa som oss själva. Denna enkla men djupa sanning har kraften att förändra liv. När vi praktiserar kärlek, skapar vi en bättre värld.

Miraklerna
Jesus utförde många mirakler under sin tid på jorden. Från att hela sjuka till att mätta tusentals med bara några bröd och fiskar. Dessa händelser visar inte bara hans gudomliga natur utan också hans medkänsla för människor i nöd.

Tro och tvivel
Tro är en central del av vår relation med Gud. Men vad händer när vi tvivlar? Jesus mötte tvivel hos sina lärjungar och svarade alltid med förståelse och tålamod. Det är okej att ifrågasätta; det är en del av vår resa.

Avslutande tankar
I denna blogg kommer vi att fortsätta utforska Jesu liv och hans betydelse för oss idag. Vi hoppas kunna inspirera dig att tänka djupare på din egen tro och hur du kan leva ut kärleken i ditt liv.

Tack för att du besöker Frälsaren! Tillsammans kan vi upptäcka mer om den fantastiska berättelsen om Guds enfödde son, Jesus Kristus. Låt oss ta steget mot en djupare förståelse av vår tro!

måndag 7 september 2009

Glädje

Glädje


Glädje i Herren är er starkhet Neh 8:10
Du är glädje, mer än vinet gör Ps 4:8
Inför ditt ansikte mättas jag av glädje Ps 16:11
De ödmjuka får större glädje i Herren Jes 29:19
Ditt ord blev mitt hjärtas fröjd Jer 15:16
Guds rike består i glädje i Anden Rom 14:17
Gläd er alltid i Herren Fil 4:4
Obeskrivlig, himmelsk glädje i Jesus 1 Petr 1:8
Glädjen vid Lammets bröllop Upp 19:7

Glädje är ett känslotillstånd av tillfredsställdhet. När man är glad är man lycklig eller road, det är en positiv känsla. Människor uttrycker ofta glädje genom att le.
Motsatsen till glädje kan vara sorg och vrede.

6 kommentarer:

  1. Det där med glädje är en konstig sak. Ta detta med hur folk blir när de är glada, det vanligaste är ju att folk då ler eller skrattar; men vid sällsynta tillfällen så hör man ju om att folk nån gång kan gråta av glädje också, visst är det konstigt?

    Förresten, jag har tänkt på en sak under flera år: Motsatsen till glädje är ju ilska eller sorg (som du också redan skrivit här ovan), men hur sjutton kan något ha två motsatser? Jag menar man tycker väl att motsatsen till glädje borde vara antingen ilska eller sorg och inte båda två (både ilska och sorg)? Alla saker här i världen brukar ju ha en motsats, inte två!? Jaja, det finns så mycket jag inte förstår, detta är väl bara en i mängden, men alla fall...

    Hej då, ha en bra dag.

    SvaraRadera
  2. Hej Andreas! Jag har haft influensa så det är därför jag inte orkat svara.

    Influensan har väl inte släppt greppet om mej ännu, men är väl något piggare nu i.a.f. har skapat en ny funktion på bloggen nu(Dagens bibelord) hoppas det glädjer dig.

    /StenHuggarn.
    P.s. Gud välsigne dig.

    SvaraRadera
  3. Oj, jag funderar på om jag skulle kunna be för dig lite, men det värsta med mina böner är väl att de sällan tycks fungera.

    SvaraRadera
  4. Hej Andreas!
    Först så lägger man då bönen och sedan får man inte glömma tacka, människor glömmer ofta att tacka herren efter de att de bett sin bön.

    Prova med det här tipset, hjälper inte detta får du återkomma.

    /StenHuggarn.
    P.s. Gud välsigne dig.

    SvaraRadera
  5. Vad konstigt, jag skrev en kommentar men sen försvann den; nu vet jag inte om jag orkar skriva igen. (får se om detta lilla kommer med då).

    SvaraRadera
  6. Ja, nu gör jag ett nytt försök.

    Jag funderar på att detta med ens tro kan göra så att ens bön inte blir så att säga bönhörd, för visst måste det väl vara så att ens tro måste vara stark nog så att ens bön hjälper?

    Men om ens tro nu är svag -- hur gör man för att så att säga 'föröka' sin tro? Men det måste vara en svår fråga i och för sig.

    Det enda jag tycks ha mycket av är en massa tvivel, och det är nog inget att ha.




    PS. Hoppas du är frisk nu. DS

    SvaraRadera