Frälsaren - Blogg om Jesus Kristus.

På frälsaren bloggas det om allt med Jesus Kristus att göra...


Jesus sa: Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. (Joh.14:6) förklarade han att han är den enda vägen till Gud. Jesus har dött för hela världens synd och bara genom att ta emot Jesus som vår personlige Frälsare kan vi uppleva försoning med Gud.

Mer om Jesus Kristus kan du läsa här.


tisdag 18 augusti 2009

Foto på Jesus

Jesus Kristus på bild...


”Jesus
Fotot här ovan är känt världen över. Det togs under Koreakriget 1950 under en bombräd mot Nordkorea.
Det var en av piloterna i ett amerikanskt B-29 plan som plötsligt blev överraskad av ett vitt ljus bland molnen.
Även om piloten inte kunde urskilja några detaljer i ljusskenet, så tog han ett fotografi. När filmen framkallats, så framträdde Jesu ansikte tydligt bland bombplanen.
Det är naturligtvis svårt att förstå varför denna uppenbarelse av Jesus kom vi detta tillfälle. Kanske Jesus ville ge en tankeställare inför krigets fasor och dödandet av människor? Frågan står där obesvarad.

Jag tyckte det kunde vara roligt att ta med detta fotot! Det var en god vän på nätet som gav mig detta fina foto på Jesus, så jag tänkte jag kunde dela med mig av detta foto till er andra, hoppas ni tycker om det.

När vi ändå är inne på Jesus, skall ni få ett bonusfoto av vår käre frälsare.
”Jesus
Både fotot och berättelsen som vi fick del av var verkligen intressant och vi återger här berättelsen, tillsammans med fotot.
På fotot ser man en svensk missionärsfamilj. Det är tagit i Kongo, där familjen var verksam. I faderns knä sitter deras lilla flicka, som dog en kort tid efter det att fotot hade tagits. Då föräldrarna återvänt till Sverige och framkallat filmen såg man att på den plats där den lilla flickan satt, kunde man se ett ansikte. Man tyckte sig ana Jesu ansikte, som det framställts på målningar som gjorts av honom. Då föräldrarna ser detta upplever de det som en tröst i sin sorg efter dottern.

Kvalitén på fotot är inte bra, vi får tänka på att det är gammalt. En del som betraktar fotot ser kanske till en början bara Jesusansiktet, andra kanske bara flickan. Till hjälp kan vi nämna att flickan har en vit klänning, med en ärm som verkar sluta vid armbågen.
Flickan har en stor vit mössa på huvudet och under den ser man nederdelen av ett starkt skuggat ansikte. Detta är nästan helt skuggat och svart på fotot. Den vita mössan å andra sidan motsvarar pannan på Jesusbilden och man ser hans ansikte, något snett framifrån.
Till höger om flickan och mellan modern är det något slags buskage som på fotot framträder som håret på Jesus. Vi hoppas att Du kan se både flickan och Jesu ansikte.

4 kommentarer:

 1. Jesus framträdde säkert som en "Fredsfruste" (Jes 9:6) ovanför soldaterna för att visa att Hans Rike är bättre än det helvete vi skapat här på jorden...

  Jag såg först inte flickan men tack vare dina förklaringar såg jag henne. Det är fantastiskt hur Jesus kan uppenbara sig själv för att ge oss mod. Jag har själv varit med om det. Jag har hört folk som frågat varför Han väljer att uppenbara sig på det traditionella västerländska sättet (långt hår och skägg) när man i andra delar av världen inte porträtterar Honom så. Svaret är ganska enkelt: det är så vi här i väst känner igen Honom. Vad för glädje skulle vi ha om Han uppenbarade sig och vi inte kände igen Honom? I Afrika kanske Han uppenbarar sig som svart eftersom den afrikanska konsten ofta framställer Honom så, vem vet? Huvudsaken är att Han ger oss hopp genom att uppenbara sig.

  SvaraRadera
 2. Hej Mikael!
  Kul att du tittade förbi.
  Visst är det fantastiskt trevligt hur Jesus han uppenbarar sig för oss! Men vi är så fantastiskt tröga och inte fattar, eller vill förstå hur Jesus han försöker komma in i våra liv, det är konstigt att vi inte vaknar ur mullen.

  Visserligen har Jesus skrivit om satan hur han har förblindat oss, men det är ju som vi inte hade några ögon alls! Ja i.a.f. ibland känns det som...

  /StenHuggarn.
  P.s. Gud välsigne dig.

  SvaraRadera
 3. Surfade bara förbi! Tänkte bara säga att det var fina foton på Jesus...

  SvaraRadera


RSS ATOM