Frälsaren - Blogg om Jesus Kristus.

På frälsaren bloggas det om allt med Jesus Kristus att göra...


Jesus sa: Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. (Joh.14:6) förklarade han att han är den enda vägen till Gud. Jesus har dött för hela världens synd och bara genom att ta emot Jesus som vår personlige Frälsare kan vi uppleva försoning med Gud.

Mer om Jesus Kristus kan du läsa här.


måndag 29 juni 2009

Hämd

Hämd


Vänta på Herren, han ska hjälpa dig Ords 20:22
Vänd andra kinden till Matt 5:39f
Älska era ovänner och be för dem Matt 5:44
Hämnas inte, ge rum för domen Rom 12:19f
Löna inte ont med ont, utan välsigna 1 Petr 3:9

6 kommentarer:

 1. På tal om boken "Kristens resa" av John Bunyan som jag nämnde för dig på din andra blogg för ett tag sedan. Verkar finnas tre filmer genom åren som gjorts av denna bok: "Pilgrims Progress" från 1912, gammal värre alltså; "Pilgrims Progress" från 1979, som jag själv gärna hade sett men inte vet hur jag ska få tag i; och "Pilgrims Progress" från 2008, den borde ju vara lättare att få tag i. Sedan undrar jag om dessa filmer finns med svensk text som ju andra filmer gör när man går och hyr en film normalt annars; för det kan nog underlätta här i Sverige, även för mig själv, man förstår väl bättre då.

  Jag har dock hittad en tecknad film av boken. Den filmen är i fyra delar, måhända den i detta fallet är i fyra delar pga det tekniska? Jag tycker inte det är nåt fel med tecknad film. Men tyvärr tyckte jag denna film var lite 'sådär', inte så värst alltså, men det kan ju ge nåt i alla fall. Här kan du se filmen:


  http://www.youtube.com/watch?v=3ADHQC3kmDY&feature=related ,= Första delen

  http://www.youtube.com/watch?v=VJvnacYEgiE&feature=related ,= Andra delen

  http://www.youtube.com/watch?v=XBIZiL154ME&feature=related ,= Tredje delen (i denna del verkar ett stycke vara bortklippt, ungefär 03:44 in i filmen)

  http://www.youtube.com/watch?v=1U2Qtkn5gMk&feature=related ,= Fjärde delen
  En sida som jag inte tidigare angett där boken finns att läsa: http://bibeltro.googlepages.com/bunyan1 .


  Har här kopierat ett förord från 1924 till boken:
  "Denna märkliga bok skrev Bunyan under en kortare fängelsetid i mitten på 1670-talet. I februari 1678 annonserades den för första gången till salu och kostade då en och en halv skilling. Redan efter fyra år hade sex upplagor utgivits, och sedan ha nya upplagor och översättningar följt tätt på varandra under de gångna 240 åren, Det torde ej finnas någon bok i hela världslitteraturen med undantag av Bibeln, som haft en sådan spridning. I ett bibliotek i New York finnes 258 engelska upplagor och 73 översättningar. Hela antalet språk, till vilka Kristens resa är översatt uppgår till omkring 120, och antalet växer alltjämt. Till svenska överflyttades den redan år 1727 och har sedan dess översatts ett tjugutal gånger, och varje översättning har gått ut i flera upplagor."
  Läs gärna hela förordet här: http://runeberg.org/kristens/forord1.html .  Hej då.
  /Andreas Timmerman

  SvaraRadera
 2. Om du undrar varför två inlägg är borttagna så var det därför att jag såg några saker som behövde förtydligas med mitt inlägg här uppe om "Kristens resa".

  Apropå 'Förhandsgranska' så verkar ju inte den funktionen funka så bra? Jag trodde att det skulle se ut precis som på förhandsgranskingen när man sedan skickar inlägget men nu blev jag väldigt osäker. Nåväl, kanske var det jag som missförståd nåt.


  /Andreas T

  SvaraRadera
 3. Hej Andreas!
  Kollade lite med filmen Pilgrims Progress, men jag hittade också bara den tecknade!

  här kanske står nåt trevligt som du kanske söker
  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Pilgrim's_Progress

  Annars vet jag en part som sysslar mycket med film, dom kanske vet något om din film.
  http://www.agapesverige.se/ här har jag handlat lite filmer personligen, och dom kanske har hört något om Pilgrims Progress.

  Jag kollade lite på den tecknade filmen du pratade om! Men jag får hålla med dig, filmen var sådär! Något jag tyckte var tråkigt var bildkvaliten men annars kan det vara roligt med tecknad film ibland också

  /StenHuggarn.
  P.s. Förlåt, men jag kunde inte komma med någon vettig hjälp denna gången, jag beklagar verkligen.

  God bless you.

  SvaraRadera
 4. Jo, men du hjälpte ju visst det.

  Har nu tittat på sidorna du kom med, och de var bra. Wikipedia känner jag ju väl till, ändå hade jag faktiskt inte tittat på "Kristens resa" på engelska Wikipedia, konstigt att jag missat det.

  Sidan "Agape Sverige" verkar inte ha den filmen, men jag kan ju skriova till de och fråga för säkerhets skull, och samtidigt råda dem till att ta in den om de inte har den.

  På tal om den där tecknade filmen, så lade jag märke till att ljudet när gubbarna pratade i filmen var så dovt så det var svårt att höra vad de sa. Konstigt också att mannen i filmen som ju heter just "Kristen", att han är ritad på ett bra sätt, men att flera av de andra gubbarna är enklare ritade så de ser ut som streckgubbar åtminstone i ansiktet om man säger så. Tror att den filmen gjordes på 50-talet, och fick ny musik på 70-talet. Sen verkar de ha klippt bort partier i filmen också, för bilden hoppar ju till minst två gånger när man ser den, och helt plötsligt verkar det som han "Kristen" är på ett helt annat ställe utan att man förstår varför.

  Förresten verkar det finnas en till film förutom de jag nämnt, nämligen "Christiana" (1977), på svenska så borde den i så fall översättas till "Kristinna", för det namnet har jag hört i sammanhang med John Bunyan. Kristinna är för övrigt Kristens hustru.  /Andreas T

  SvaraRadera
 5. Hej Andreas!
  Det var ju kul du tyckte om materialet.

  Jag håller på att ändra bloggen en aning, vad tycker du om det nya utseendet?

  Du kanske inget ser? Säg vad du tycker om det nya utseendet.

  /StenHuggarn.
  God bless you.

  SvaraRadera
 6. Kolla denna sida mvh Fredrik http://www.metalsanctuary.se/Webbplats/Metal_Sanctuary.html

  SvaraRadera


RSS ATOM