Frälsaren - Blogg om Jesus Kristus.

På frälsaren bloggas det om allt med Jesus Kristus att göra...


Jesus sa: Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. (Joh.14:6) förklarade han att han är den enda vägen till Gud. Jesus har dött för hela världens synd och bara genom att ta emot Jesus som vår personlige Frälsare kan vi uppleva försoning med Gud.

Mer om Jesus Kristus kan du läsa här.


måndag 13 juli 2009

Döden

Döden


Döden kom genom syndafallet 1 Mos 3:3,19f
I dödsskuggans dal fruktar jag ej Ps 23:4
Den rättfärdige har en tillflykt Ords 14:32
Döden kom genom synden Rom 5:12
Lever ni efter köttet kommer ni att dö Rom 8:13
Du död, var är din seger? 1 Kor 15:55
Jesu död gör döden maktlös Hebr 2:14f
En gång dö och sedan dömas Hebr 9:27
Saliga de som dör i Herren Upp 14:13
Döden ska inte finnas mer Upp 21:4f

9 kommentarer:

 1. Jag har en klassisk fråga åt dig: Är du rädd för döden? (döden var ju faktiskt dagens tema).  /Andreas T

  SvaraRadera
 2. Hej Andreas! Ibland och ibland inte.

  Du då?

  /StenHuggarn.
  P.s. På tal om något helt annat, vad tyckte du om bilderna under Kyrka/Church?

  SvaraRadera
 3. Ja, när jag tänker på döden så är jag rädd för den. Men när jag inte tänker på den så är det ju ingen rädsla.

  Men en annan sak som är närbesläktad: När jag tänker på hur det skulle vara att vara i himmelen för evigt så blir jag rädd för den tanken, för jag vet inte om jag vill finnas till i evighet och att aldrig få dö, det är en av de mest skrämmande tankarna jag har. Men å andra sidan så vill jag ju inte komma till helvetet och brinna där i evighet. Om man t.o.m. säger att det inte finns någon Gud eller Satan, inte heller himmel och helvete, utan att man bara dör och det är slutet, finito alltså, att man inte finns mer helt enkelt -- ja då blir jag rädd för att upphöra att finnas och existera. Ingenting är tydligen bra för mig. Men när jag t.ex. tänker på himmel och helvete så kanske jag tänker på det utifrån människotankar och utifrån ett världsligt sätt och perspektiv; så mitt enda hopp är väl helt enkelt att det inte är såsom man tänker sig.

  På tal om New York och din artikel om det. Jodå bra bilder (men det har du ju jämt). Men du herr StenHuggarn, jag tänkte väl att du inte kunde slita dig från 'kändisbloggen', jag menar det ser ju ut precis som de artiklar du skrev då, he he. Undrar om du varit i New York förresten? Men hur sjutton ska man våga att åka dit nu, det enda jag tänker på är att flygplanen kanske åker in i en skyskrapa (som de ju gjorde 2001). Annars har jag alltid beundrat New York för dess skyskrapor, speciellt Empire State Building, det var ju på det huset som King Kong stod på i filmen från 30-talet, den filmen har du nog sett nån gång.


  /Ha det, din Uddevallare.

  SvaraRadera
 4. Hej Andreas!
  Fårlåt om jag inte skrivit tidigare, hoppas du har överseende med det.

  Kul att tyckte om inlägget! Skulle nog kunna tänka mig att leva i new york men inte i city kanske i utkanten av staden, skulle vilja åka dit någon gång det är en sådan mäktig stad! Jag förstår varför Frank Sinatra skrev en sång om staden(New York, New York) Har du hört den?

  Bara statsdelarna brooklyn, queens, manhattan, bronx är enorma.

  Jag får nog säga som dig(Har alltid beundrat vissa saker i staden) Som t.e.x. Empire state building m.m.

  Hade man åkt till new york så hade man nog vimsat bort sig är jag rädd för.

  Visst är jag också rädd för att dö ibland andreas! Gud är enorm, han är allsmäktig han är den sanne Konungen, konungarnas konung han är så himmla mäktig så man är lite rädd för honom ibland med tanke på hans härlighet och renhet och makt, det är helt otroligt när man tänker efter, man blir ju rädd bara av att tänka på all mäktighet han har, sedan har vi nåden som tur är han offrade sin ende son för att göra oss fria från synden som tur är, annars hade inte många själar kommit upp, det får vi tacka Jesus för det, så jesus är vår nyckel.

  Är du frälst andreas? Om du frälser dig har du lättare att komma upp till fadern och sonen har du tänkt på det?

  Fräls dig innan det är för sent! Om du inte vill brinna som du skrev min vän.

  /StenHuggarn.
  Förlåt om det tog så långtid med svaret.

  SvaraRadera
 5. Ja, den där låten "New York New York" har jag hört, den måste väl vara en av de kändaste i världen? (sjöng inte Bette Midler den sen också förresten?).

  På tal om attacken mot Trade Center år 2001, konstigt att de inte flög in i Empire Building eller Frihetsgudinnan, jag menar det hade väl varit angrepp på USA som heter duga, för vad är mer amerikanskt än de sakerna? Men de hade väl kanske för avsikt att ta så många människoliv som möjligt istället?

  På tal om din undran över min egen frälsning så skriver jag det i ett annat svar under detta, för när jag skulle skicka brevet förut så stod det på engelska att det inte kunde accepteras för det var för långt tror jag (över 4096 tecken kanske då? ,det stod nåt om nåt sånt tror jag).


  /Andreas T

  SvaraRadera
 6. Det står fortfarande att brevet är för långt så jag skickar det per e-post istället (det är ändå alltför personligt kanske, brevet menar jag). Tar din G-mail.
  Svarar dock kort här.

  Mina föräldrar är kristna så man kan säga att jag kommer från en kristen tradition.

  Jag är inte döpt är det värsta, så det är min stora oro.

  Jag kallar mig ändå för kristen, även om min tro är knappnålsstor. Och jag har aldrig haft ett ögonbick som jag skulle kunna kalla för att ha blivit frälst, utan jag menar att jag alltid har trott på Gud ändå ända sedan jag föddes.  /Andreas T

  SvaraRadera
 7. Hej Andreas!
  I min bakgrund så förnekade mina föräldrar Jesus Kristus det var ju bara en saga.

  Föresten så vet jag inte om Bette Midler framfört denna låten(new york, new york) det är helt otrolgt att låten blev så känd som den blev(Jag tror man har namnet New York att tacka för det) Inte bara men en av dom bidragande orsakerna tror jag.

  Ja tänk om terroristerna hade sprängt frihetsgudinnan det hade nästan varit ett tuffare slag än vorld trade center! Om man bortser från människorna som dog.

  Frihetsgudinnan är ju det första folk ser när dom flyger in i amerika så utan den så hade inte amerika varit sig likt riktigt.

  /StenHuggarn.
  P.s. Ha det.

  SvaraRadera
 8. Såg nu att det troligtvis är Liza Minnelli som sjungit New York New York, även om jag inte är riktigt säker. Tycker de är så lika de där artisterna ibland, så jag blandar lätt ihop dem.


  /AT

  SvaraRadera
 9. Hej Andreas!
  Visst är det lätt att blanda ihop dom där artisterna, alla slåss om samma marknad t.y.p. så vem som gjort vad det är inte så lätt att hålla koll på.

  Håll i dig! I framtiden kommer jag nog att variera mig mer med mina inlägg och skriva lite om kändisarna också, men det blir inte riktigt den utsträckningen som var på min förra blogg.

  /STenHuggarn.
  P.s. Ha det så bra min vän.

  SvaraRadera


RSS ATOM