Frälsaren - Blogg om Jesus Kristus.

På frälsaren bloggas det om allt med Jesus Kristus att göra...


Jesus sa: Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. (Joh.14:6) förklarade han att han är den enda vägen till Gud. Jesus har dött för hela världens synd och bara genom att ta emot Jesus som vår personlige Frälsare kan vi uppleva försoning med Gud.

Mer om Jesus Kristus kan du läsa här.


måndag 22 juni 2009

Antikrist

Antikrist


Falska messiasgestalter Matt 24:24
Laglösheten människa 2 Tess 2:3f
Många antikrister har trätt fram 1 Joh 2:18
Han förnekar Fadern och Sonen 1 Joh 2:22
Vilddjuret och den falske profeten Upp 13;1f
Det ska kastas i eldsjön Upp 19:20

6 kommentarer:

 1. Många människor vet inget om Antikrist, och de vet inte heller att många Antikrister har kommit o gått genom tiderna, vi lever i ett Antikristligt samhälle nu, se bara på vad humansiterna skriver...Finns Gud? Behöver vi Gud? JA det gör vi, vi behöver honom verkligen, och framförallt behöver vi en stor väckelse, i församlingarna och i världen för övrigt. När Antikrist verkligen dyker upp på arenan då kommer vi att få se hemska tider, därför borde människor räddas NU till frälsning./Maria

  SvaraRadera
 2. Hej Maria!
  Trevligt att du tittade förbi.

  Jag förstår inte varför människor förnekar Herren, när dom inte kan bevisa motsatsen.

  Jag har en bekant! Han har förnekat Herren i alla år, så fort jag nämner herrens namn så tycker han att jag är dum i huvudet som tror på sådan påhittad smörja.

  Jag tycker det är konstigt att man kan utrycka sig så när man inte kan bevisa att det är falskt, själv vet jag att det är lika stor sanning som vi sitter här och skriver...

  Vänliga hälsningar
  StenHuggarn.

  SvaraRadera
 3. Jag tror inte att folk vet vem Gud är. De lever nog av Honom varje dag utan att veta om det.

  Folk brukar säga att det är samma sak som att tro på drakar, tomtar och troll när man tror på Gud -- sagor menar de alltså. Tror man så är man larvig och barnslig, och att man ska växa upp och mogna; att man ska lämna barnasinnet och bli vuxen istället (inte så att de säger ordet barnasinne, men det är ju det de menar). Och att man ska öppna ögonen och se verkligheten menar de; men jag menar att det man ser då bara är en död värld.

  Vidare brukar folk mena att eftersom Gud inte kan bevisas, så finns det heller ingen anledning till att tro på Honom. Jag själv undrar om folk hade trott om Han så visade sig mitt framför näsan på dem? Konstigt att folk ens tror på sig själva.
  Förresten StenHuggarn: jag vill också bli stenhuggare, så får vi se vem som gör mest 'knott'. Blir jag sur på dig så kastar jag sten på dig, då har man ju gott om det i alla fall.

  /Andreas T

  SvaraRadera
 4. Hej Andreas!
  Jag funderade ett tag varför folk är sådana! plöttsligt kom svaret som en vind, så här är det enligt gud själv!

  Djävulen: Har förblindat de otroende 2 Kor 4:4

  Och det andra vi pratade om beror på "Okunskap" egentligen får folk läsa bibeln först och sedan föra ett samtal.

  Dom här två alternativen till svar! Skall nog räcka så det täcker 100%.

  1. Djävulen: Har förblindat de otroende.
  2. Okunskap.

  Vad tror du Andreas om svaren?

  Och det där med att kasta sten! Då får man ha hockeyutrustning om man skall jobba ihop med dig.

  Men det där med knott gör dom inte själva längre! Dom har maskiner till sådant idag, dom klipper praktiskt taget knotten idag, och måttet på knotten skall vara 10cm * 10cm * 10cm men måttet får fela på 1cm har jag för mig?

  /StenHuggarn.
  Ha det.

  SvaraRadera
 5. Jo, det är klart. Men om djävulen har förblindat de som inte tror -- hur ska de då kunna nå frälsningen, jag menar folk borde väl kunna ha möjligheten att bli frälsta oavsett vem det är. Det jag då tänker på är att de måste ta sig ifrån djävulens styre, men hur gör man det då i sånt fall?

  På tal om Bibeln: Folk brukar ju säga att den bara är en gammal dammig bok som skrevs av gamla gubbar i en tid vars värderingar gällde då men inte skall gälla idag, för idag är vi mer upplysta, kunniga, vetenskapliga, logiska, rationella, demokratiska, liberala osv. Vidare att miraklen i Bibeln är allegoriska/bildliga och alltså inte på riktigt, t.ex. Noaks ark kan inte ha funnits för det är en omöjlighet, och den skulle ha brutits itu om den hade sjösatts med de gigantiska måtten som hade krävts, plus att djuren däri hade kvävts om inte annat.

  Det värsta tycker jag när man tar exempel från Bibeln är att folk då ibland hånar en, och säger att det är bara sagor. Och vissa av de kan nog ha läst stycken ur den för all del.

  Ska självklart tillägga att alla människor naturligtvis inte attackerar Bibeln, men det finns många som gör. Jag själv vill ju inte göra det, för jag vill tro på att det trots allt är sant det som står däri, även om det med vetenskapliga ögon naturligtvis kan låta som dårskap att mirakel skulle kunna finnas, säger man ordet 'mirakel' så tänker man ju på hokus-pokus, men att Jesus gjorde mirakel är väl ganska självklart att tro på om man är kristen?

  I och med att man måste ha ett barnasinne för att komma in i himlen, så kan jag ju inte annat än se till det. Men om man idag år 2009 skall ta en debatt med humanister, ateister, agnostiker eller vad det nu kan handla om -- ja då säger ju motståndarna att det inte duger med vissa argument man kommer med, och att det inte går att föra en diskussion för man måste tydligen vara så vetenskaplig och helst professor för att vara övertygande. Motståndarna till kristendomen ratar eller 'dissar' helt enkelt folk för de säger att det inte går att prata med de
  eftersom deras synsätt är barnsligt och larvigt och inte håller som grund att tala och argumentera på för människor. Men jag undrar hur motståndarna tänker sig det hela: Vill de att Gud ska bevisas med en matematisk formel, eller ha ett kvitto på att Han finns samma kvitto som man får på Konsum?

  Själv ser jag med misstänksamhet på vetenskapen, om inte annat för den är ju i ständig förändring, det som gäller som sanning för vetenskapen idag -- det är förkastat omorgon. Ta bara ett trivialt exempel: Ena dagen säger man "Ät tomater, de förebygger cancer", nästa år säger man "Ät inte tomater, de orsakar cancer". Bara litet exempel, jag menar naturligtvis inte att det är nåt fel på tomater, men vill visa på hur det brukar låta. Med andra ord så verkar det farligt att tro på vetenskapen hela tiden. Samtidigt har jag ju svårt att avfärda vetenskapens genomslagskraft, vi har ju en massa saker tack vare vetenskapen, bilar, TV-apparater och Gud vet allt hur mycket mer; så jag vet inte riktigt hur jag ska säga, men ändå kvarstår min misstänksamhet gentemot den.

  På tal om stenhuggandet:
  Jaså, ditt lilla 'knott', jag ska kasta sten i glashus bara så du vet!

  /Andreas T

  SvaraRadera
 6. Hej Andreas!
  Visst har folk alltid chans att komma tillbaks till Jesus, jesus förlåter oavsett vad man har gjort, så länge man ångrar sig! Förlåter Jesus, men har man ingen ånger i kroppen förlåter inte Jesus har jag läst mig till i bibeln.

  Och Jesus tar emot alla! Oavsett vad man har gjort, han har så mycket kärlek för oss människor så det kan inte vi förstå.

  Det finns andra vapen att ta till med också som t.e.x. Detta! Om man är troende och vill skydda sig mot djävulen så finns det många resurser om man vill
  Stå emot djävulen med gudsrustning Ef 6:11f

  Men man måste tro på ordet annars är det värdelöst, annars funkar det inte.

  Ja, saga om ordet har man hört tidigare! Jag är uppväxt i ett hem, så fort jag frågade om Kristus när jag var liten fick jag till svars att det bara var en saga! Så det är mycket bekant...

  Det finns inga stenar kvar vid ditt glashus! Jag har varit där och krattat bort all sten oss dig, så där bet du dig allt i svansen...

  /StenHuggarn.
  P.s. God bless you...

  SvaraRadera


RSS ATOM