Välkommen till min blogg: Jesus Kristus, Frälsaren

Jesus Kristus
Hej och varmt välkommen!
Denna blogg är en plats för reflektion och insikt om Jesus Kristus, vår Frälsare. Här kommer jag att dela med mig av tankar, bibelverser och personliga upplevelser. Målet är att förmedla Guds ord på ett levande och inspirerande sätt.

Jesus – Vår Frälsare
Jesus Kristus är kärnan i vår tro. Han kom till jorden för att rädda oss. Genom sin död och uppståndelse erbjuder han oss evigt liv. Det är en gåva som vi alla kan ta emot.

Att leva som en levande bibel
Gud har kallat mig att vara en levande bibel. Vad betyder det? Det handlar om att leva ut Guds ord i vårt dagliga liv. Att visa kärlek, nåd och förståelse mot andra. När vi gör detta blir vi ljus i världen.

Dela din tro
Jag vill uppmuntra dig att dela din tro med andra. Berätta om dina erfarenheter med Jesus. Hur har han påverkat ditt liv? Dela gärna dina tankar här i kommentarsfältet!

Bibelns budskap
Varje vecka kommer jag att lyfta fram olika bibelverser och deras betydelse. Tillsammans kan vi utforska dessa urkunder och se hur de fortfarande talar till oss idag.

Avslutning
Tack för att du besöker min blogg! Jag ser fram emot vår resa tillsammans genom tron på Jesus Kristus. Låt oss växa i vår förståelse av Guds ord och sprida hans kärlek till världen omkring oss.

Var välsignad!

torsdag 15 augusti 2024

Om förakt

Vad står det om Förakt i Bibeln och vad säger Gud om det?

Förakt är ett tema som återkommer i flera delar av Bibeln, där det ofta kopplas till attityder och beteenden som strider mot Guds vilja. I både Gamla och Nya testamentet finns exempel på hur förakt kan leda till splittring, konflikt och andlig fördömelse.

Förakt i Gamla Testamentet
I Ordspråksboken 21:24 står det: "Den som är högmodig och föraktfull kallas en skrytsam man." Här framhävs hur förakt ofta förenas med högmod, vilket skapar en bild av en person som ser ner på andra. Detta uppmanar oss att reflektera över våra egna attityder gentemot våra medmänniskor. Gud kallar oss att vara ödmjuka och visa kärlek, snarare än att döma eller förakta.

Ett annat exempel finns i Psaltaren 119:22, där psalmisten ber Gud att befria honom från dem som föraktar honom. Detta visar på den smärta och isolering som kan följa med att bli föremål för andras förakt. Herren ser vår nöd och erbjuder tröst till dem som blir nedvärderade.

Förakt i Nya Testamentet
I Nya testamentet tar Jesus tydligt ställning mot förakt genom sina handlingar och undervisningar. I Matteus 5:22 varnar han: "Men jag säger er: Den som är vred på sin broder skall vara skyldig inför domstolen; den som säger 'du idiot' skall vara skyldig inför Stora rådet; men den som säger 'du dår' skall vara skyldig till helvetets eld." Här ser vi hur Jesus kopplar samman känslor av vrede och förakt med allvarliga konsekvenser. Det handlar inte bara om ordens betydelse utan också om hjärtats inställning.

Jesus uppmanar oss istället att älska våra fiender (Lukas 6:27) och visar därmed vägen till ett liv utan bitterhet eller förakt. Han betonar vikten av att se varje människa med värde, oavsett deras handlingar eller status.

Herrens Syn på Förakt
Genom hela Bibeln ser vi Guds hjärta för de svaga, de utstötta och de sårade. Herren kallar oss inte bara till att undvika förakt utan också till aktivt stödja dem som lider under dess tyngd. I Jakobs brev 2:1-4 uppmanas vi att inte göra skillnad mellan människor baserat på yttre faktorer, vilket ytterligare förstärker budskapet om jämlikhet inför Gud.

Sammanfattningsvis visar Bibeln tydligt att förakt är en synd som strider mot Guds kärlek och rättvisa. Herren vill se oss leva i ödmjukhet, respekt och kärlek mot varandra. Genom att förstå detta kan vi arbeta mot ett samhälle där alla behandlas med värdighet, precis så som Gud har kallat oss till att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar