torsdag 19 september 2024

Låt barnen komma till mig

barn till jesus

"Låt barnen komma till mig och förhindra dem icke, Jesus" är en kraftfull uppmaning från Bibeln som betonar vikten av att välkomna barn och inte hindra dem från att komma till Jesus. Denna vers påminner oss om att barn är en viktig del av vår tro och att vi bör vara öppna för deras närvaro och lärande.

Jesus visade alltid kärlek och omsorg för barnen under sin tid på jorden, och det är något vi också bör sträva efter att göra. Att låta barnen komma till oss innebär att vi tar emot dem med öppna armar, lyssnar på deras tankar och frågor, och delar med oss av Guds kärlek till dem.

Genom att följa Jesu exempel kan vi skapa en trygg och kärleksfull miljö där barnen kan växa i sin tro och känna sig älskade och accepterade. Så låt oss alla ta till hjärtat Jesu ord och välkomna barnen in i våra liv utan att hindra dem, för de är en gåva från Gud som förtjänar vår omsorg och uppmärksamhet.

tisdag 17 september 2024

Protestantism

Bibeln, en Djupdykning av protestantism: Protestantismen är en av de största grenar inom kristendomen. Den har sina rötter i 1500-talets reformation, ledd av figurer som Martin Luther och Jean Calvin. Men vad säger egentligen Bibeln om denna rörelse?

Vad är Protestantism?
Protestantismen föddes ur en önskan att reformera den katolska kyrkan. Många troende kände att kyrkan hade avvikit från bibliska principer. De ville återgå till en mer direkt relation med Gud, utan mellanhänder.

Bibelns Roll
Bibelns betydelse kan inte överskattas inom protestantismen. "Sola Scriptura" är ett centralt begrepp, vilket betyder att Skriften ensam är auktoritet för tro och liv. Det innebär att traditioner och mänskliga tolkningar ska stå tillbaka för vad som står i Bibeln.

Nyckelverser
Flera verser betonas inom protestantisk teologi:
- Romarbrevet 1:17**: "Ty Guds rättfärdighet uppenbaras i evangeliet av tro till tro." Detta visar på vikten av tro snarare än gärningar.
- Efesierbrevet 2:8-9**: "Ty av nåd är ni frälsta genom tro, inte av er själva; Guds gåva är det." Här framhävs frälsningens gratis natur.
Dessa verser illustrerar hur protestanter ser på relationen mellan människa och Gud.

Olika Inriktningar
Inom protestantismen finns flera inriktningar, såsom lutheranism, anglikanism och baptister. Varje inriktning tolkar Bibeln något olika men grundprinciperna kvarstår.

Avslutande Tankar
Protestantismen har haft stor påverkan på västerländsk kultur och samhälle. Dess fokus på personlig tro och bibeltolkning har skapat en dynamisk religiös miljö.

Att förstå protestantismen genom bibeln ger oss insikter i dess kärnvärden. Det handlar om mer än bara dogmer; det handlar om en relation med Gud som kan förändra liv.

Låt oss fortsätta utforska dessa djupare teman och se hur de formar vår värld idag!

söndag 15 september 2024

på Gud förtröstar jag

Gud fader

 

I Guds ord finner jag styrka och tröst. I bibeln hittar jag vägledning och frid. Genom att lita på Gud kan jag övervinna alla utmaningar som livet kastar min väg. Hans kärlek och nåd är oändliga, och jag vet att han alltid är med mig, oavsett vad som händer. Med min tro på honom kan jag gå igenom livets prövningar med mod och tillit. Jag tackar Gud för hans närvaro i mitt liv och för den frid han ger mig varje dag. Amen.


Lysna på samma titel på youtube.

fredag 13 september 2024

Frälsningens kallelse

Frälsningens brådskande kallelse: Kära vänner och sökare efter sanningen, idag ska vi tala om något som är av yttersta vikt för var och en av oss - frälsning. Detta är inte bara ett religiöst begrepp, utan en livlina som Gud sträcker ut till mänskligheten i en värld full av mörker och förtvivlan.

Vad är frälsning?

Frälsning är Guds sätt att rädda och befria oss. När Jesus kom till jorden var hans uppdrag tydligt - att befria människor från fångenskap och förtryck. Men vad betyder detta egentligen för oss idag? Tänk dig att du är fast i ett brinnande hus. Lågorna närmar sig, röken tätnar, och du kan inte hitta vägen ut. Plötsligt sträcker någon ut sin hand genom röken och erbjuder dig en väg till säkerhet. Det är precis vad frälsning handlar om - en räddning från den andliga fara vi befinner oss i.



Frälsningens brådska

Mina kära vänner, jag måste betona allvaret i situationen. Bibeln lär oss att utan frälsning går vi evigt förlorade. Detta är inte ett lätt budskap att höra, men det är sanningen som Gud har uppenbarat för oss.

I Johannesevangeliet 3:16 står det:

"Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv."

Detta visar både Guds kärlek och allvaret i vår situation. Gud vill inte att någon ska gå förlorad, men valet är vårt.

Personlig erfarenhet

Låt mig dela en personlig berättelse. För många år sedan mötte en kristen man en ung kille som levde ett liv fyllt av tomhet och meningslöshet. Han sökte efter mening i allt från droger till materiell framgång, men inget fyllde tomrummet i hans hjärta. En dag hörde han budskapet om frälsning, och det förändrade allt. Han beskrev det som att "kedjorna föll av" och han upplevde en frihet han aldrig känt förut.

Detta är kraften i frälsning - den befriar oss från syndens och hopplöshetens bojor och ger oss ett nytt liv fyllt av mening och syfte.

Frälsningens gåva

Frälsning är inte något vi kan förtjäna eller köpa. Det är en gåva från Gud, erbjuden till oss genom Jesus Kristus. I Efesierbrevet 2:8-9 läser vi:

"Ty av nåd är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det

torsdag 12 september 2024

Tjäna pengar

Tjäna på din blogg / hemsida.

Att tjäna pengar på din blogg kan kännas som en dröm. Men med rätt strategi kan det bli verklighet. Här är några sätt att börja.

1. Affiliate-marknadsföring
Affiliate-marknadsföring är en av de mest populära metoderna. Genom att länka till produkter och tjänster kan du tjäna provision på varje försäljning som görs via din länk. Välj produkter som passar din nisch för bästa resultat.

2. Annonsering
Att sälja annonsutrymme på din blogg är en annan effektiv metod. Du kan använda plattformar som Google AdSense för att visa annonser och få betalt varje gång någon klickar på dem. Se till att annonserna är relevanta för dina läsare.

3. Sponsrat innehåll
Sponsrat innehåll innebär att företag betalar dig för att skriva inlägg om deras produkter eller tjänster. Det ger både värde till dina läsare och intäkter till dig. Var noga med att vara transparent och endast samarbeta med företag som du tror på.

4. Skapa digitala produkter
Om du har expertis inom ett område, överväg att skapa digitala produkter, som e-böcker eller kurser. Dessa kan säljas direkt från din blogg och ge en passiv inkomstkälla.

5. Medlemskap och prenumerationer
Erbjud exklusivt innehåll mot en månadsavgift. Detta kan vara i form av artiklar, videor eller webinarier. Det skapar en lojal publik och stabil inkomst.

6. Sociala medier
Använd sociala medier för att öka trafiken till din blogg. Ju fler besökare du har, desto mer kan du tjäna genom annonsering och affiliate-länkar.

Avslutande tankar
Att tjäna pengar på din blogg kräver tid och engagemang, men belöningen kan vara stor. Fokusera på kvaliteten av ditt innehåll och bygg relationer med dina läsare. Med tålamod kommer framgången!

Eftersom detta är en kristen blogg kan jag tillägga detta:

Inte ha begär till din nästas hus 2 Mos 20:17
Han mättar ditt begär med sitt goda Ps 103:5
Begär efter annat kväver ordet Mark 4:19
Döda era begär som hör jorden till Kol 3:5f
Begäret föder synd och död Jak 1:14f
Skapar strider och tvister Jak 4:1f
Begären för krig mot själen 1 Petr 2:11
Köttsliga begär lockar 2 Petr 2:18f
Världen och dess begär förgår 1 Joh 2:15f

onsdag 11 september 2024

rädda själar

Rädda själar med Jesus

Att Rädda Själar till Rätt Sida: En Väg till Jesus
I en värld fylld av utmaningar och frestelser är det viktigt att vi strävar efter att rädda själar. Målet är att leda människor bort från mörkret och mot ljuset – mot Jesus. Men hur gör vi detta på ett effektivt sätt?

Förstå Behovet
Många människor kämpar med inre demoner. De söker mening, kärlek och gemenskap. Genom att förstå deras behov kan vi bättre nå ut till dem. Lyssna aktivt och visa empati. Det är första steget mot förändring.

Dela Budskapet
Berätta om Jesus och hans kärlek. Använd enkla ord och konkreta exempel. Dela din egen tro och hur den har påverkat ditt liv positivt. När människor ser din passion, blir de mer benägna att lyssna.

Bygg Relationer
Relationer är nyckeln till att vinna själar. Skapa förtroende genom att vara närvarande i andras liv. Delta i deras glädjeämnen och stötta dem i svåra tider. En genuin vänskap öppnar dörrar för djupare samtal om tro.

Var Ett Föredöme
Lev ut dina värderingar varje dag. Visa kärlek, tålamod och förståelse i alla situationer. När andra ser hur du hanterar livets prövningar, kan de bli inspirerade att söka samma styrka som du finner i Jesus.

Organisera Evenemang
Skapa plattformar där människor kan samlas för att diskutera tro. Det kan vara bibelstudier, bönemöten eller sociala aktiviteter med ett syfte. Dessa evenemang ger möjlighet för nya kontakter och djupare samtal om tron.

Be För Andra
Bön är kraftfullt! Be för dem du vill rädda, både tyst i ditt hjärta och offentligt om möjligt. Bön skapar en andlig koppling som kan förändra liv.

Var Tålmodig
Räddning av själar tar tid. Inte alla kommer att acceptera budskapet direkt. Ha tålamod och fortsätt visa kärlek oavsett resultatet.

Avslutande Tankar
Att rädda själar handlar inte bara om ord; det handlar om handlingar, relationer och genuin omtanke. Låt oss sträva efter att föra fler människor till Jesus så att de slipper hamna hos satan enligt Bibeln.

Genom vårt engagemang kan vi göra en verklig skillnad i världen omkring oss!

måndag 9 september 2024

Bedragarens lön

Bedragarens lön i Bibeln: I Bibeln finns det många berättelser som belyser teman som rättvisa, bedrägeri och konsekvenserna av våra handlingar. En central fråga är: Vad får bedragaren för sin lön?

I Gamla testamentet ser vi exempel på hur bedragare straffas. Jakob, som lurade sin bror Esau på sin förstfödda rätt, fick en hög pris att betala. Hans liv präglades av flykt och svårigheter. Detta visar att även om man kan vinna något genom bedrägeri, följer ofta en tung börda.

Nya testamentet erbjuder också insikter. Jesus varnar för hyckleri och oärlighet. I Matteusevangeliet 7:15-20 talar han om att känna igen frukten av en person. Bedragare kan verka framgångsrika, men deras sanna natur avslöjas förr eller senare.

En annan viktig aspekt är den moraliska undervisningen i Bibeln. Ordspråksboken 11:1 säger: "Falsk vikt är en styggelse för Herren." Detta betonar att oärlighet inte bara skadar andra utan också leder till Guds ogillande.

Men vad händer med bedragaren i slutändan? I Galaterbrevet 6:7 står det klart: "Det som människan sår, skall hon också skörda." Bedragaren kan uppleva kortvarig vinning, men den långsiktiga effekten är ofta negativ.

Sammanfattningsvis visar Bibeln att bedragarens lön inte är rikedom eller framgång, utan snarare ensamhet och ånger. Rättvisa kommer alltid ikapp dem som väljer oärlighet. Att leva ett liv i integritet ger verklig belöning – både här och nu samt i evigheten.

lördag 7 september 2024

brud åt Isak

En berättelse om tro och kärlek

I Bibeln finns många fascinerande berättelser, men historien om Isak och hans brud är särskilt gripande. Denna berättelse återfinns i Första Moseboken, kapitel 24. Här får vi en inblick i hur tro, vägledning och kärlek kan förena två människor.

Isak var son till Abraham och Sara. Efter Abrahams död kände Isak en djup längtan efter en maka. Men det var ingen enkel uppgift. Abraham ville inte att hans son skulle gifta sig med en kvinna från de omkringliggande folken, utan han önskade att Isaks brud skulle komma från hans egen släkt.

För att uppfylla detta uppdrag skickade Abraham sin betjänt till Mesopotamien, där hans släktingar bodde. Betjänten bad Gud om vägledning: "Om jag möter en kvinna som erbjuder både mig och mina kameler vatten, då vet jag att hon är den rätta."

När betjänten kom till staden Nahor ställde han sig vid brunnen och bad. Snart kom Rebecka, dotter till Betuel. Hon erbjöd genast betjänten vatten och visade stor vänlighet mot både honom och kamelerna. Detta var tecknet betjänten hade väntat på.

Betjänten presenterade sig för Rebecka och berättade om sitt uppdrag. Han gav henne gåvor av guld och silver, vilket visar på den respekt han hade för hennes familj. Rebecka gick hem för att berätta nyheterna för sina föräldrar.

Familjen accepterade betjäntens erbjudande, och snart var det dags för Rebecka att lämna sitt hem bakom sig för att bli Isaks hustru. Det var ett stort steg som krävde mod och tro.

När Rebecka anlände till Kanaan såg hon Isak på avstånd. Han stod på fältet med ett sorgset hjärta efter sin mors bortgång. När deras ögon möttes fylldes de av känslor – två själar förenades genom Guds plan.

Deras äktenskap blev symbolen för trohet och kärlek i svåra tider. Isak älskade Rebecka djupt, vilket framhäver vikten av relationer byggda på respekt och förståelse.

Berättelsen om "en brud åt Isak" är mer än bara en romantisk saga; den handlar också om Guds ledning i våra livsval. Genom tro kan vi övervinna hinder och finna vår plats i världen.

Så nästa gång du läser denna bibliska historia, tänk på de djupare teman av tro, mod och kärlek som genomsyrar den – värden som fortfarande är relevanta idag.

torsdag 5 september 2024

Noaks ark

En berättelse om tro och räddning

Noaks ark är en av de mest kända berättelserna i Bibeln. Den finns i Första Moseboken, kapitel 6-9. Berättelsen handlar om Noak, en man som utvaldes av Gud för att rädda skapelsen från en stor översvämning.

Enligt texten var människorna på jorden onda och gjorde det som var fel i Guds ögon. Gud bestämde sig för att utplåna allt liv med en flod. Men Noak fann nåd hos Gud. Han var rättfärdig och levde ett liv enligt Guds vilja.

Gud befallde Noak att bygga ett stort ark. Arkets dimensioner var imponerande – 300 alnar långt, 50 alnar brett och 30 alnar högt. Det skulle bli Noaks fristad under den kommande katastrofen.

Noak lyssnade på Guds instruktioner noggrant. Han samlade sin familj och två av varje djurart för att ta med dem in i arken. Detta visar på hans tro och hängivenhet till Gud.

När floden kom, föll regnet i fyrtio dagar och fyrtio nätter. Vattnet steg snabbt, men Noak och hans familj var trygga inne i arken. De såg hur världen förändrades utanför – berg försvann under vattenytan.

Efter många dagar började vattnet sjunka. Noak skickade ut en duva för att se om det fanns torr mark. När duvan återvände med ett olivblad visste Noak att livet återigen kunde blomstra.

När arken slutligen landade på berget Ararat, klev Noak ut med sin familj och djuren. De tackade Gud för räddningen och byggde ett altare som ett tecken på tacksamhet.

Guds löfte kom snart efteråt – han lovade att aldrig mer ödelägga jorden med en översvämning. Som tecken på detta gav han regnbågen som symbol för sitt förbund med mänskligheten.

Berättelsen om Noaks ark är mer än bara en gammal myt; den handlar om tro, lydnad och hopp. Den lär oss vikten av att följa vår övertygelse även när tiderna är svåra.

Genom historien har denna berättelse inspirerat konstverk, litteratur och filmer. Den fortsätter att fascinera människor över hela världen idag.

Så nästa gång du ser en regnbåge, tänk på Noaks ark – en tidlös symbol för räddning och hopp mitt i stormen av livet.

tisdag 3 september 2024

Förseglade Graven

Guds Son...

Den förseglade graven är en av de mest fascinerande och mystiska berättelserna i kristendomen. Det handlar om den tid då Jesus Kristus, Guds son, korsfästes och begravdes. Men vad betyder egentligen denna händelse? Låt oss dyka djupare.

När Jesus dog på korset, blev hans kropp placerad i en grav. En stor sten rullades framför ingången för att skydda kroppen från skador och för att hindra stöld. Denna grav var inte bara en plats för vila; den symboliserade också slutet på en epok.

Men tre dagar senare inträffade något extraordinärt. Stenen rullades bort, och graven var tom. Detta var inte bara ett mirakel; det var uppståndelsen – beviset på att Jesus övervann döden. För många troende markerar detta ögonblick hoppet om evigt liv.

Gravens försegling har också djupare betydelser. Den representerar den mänskliga rädsla för döden och det okända. Men genom Jesu uppståndelse utmanas dessa rädslor. Vi får veta att livet fortsätter även efter döden.

Denna berättelse har inspirerat miljoner människor genom århundradena. Den påminner oss om kärlekens styrka och hoppets kraft. Oavsett våra prövningar kan vi alltid se fram emot ljuset som följer mörkret.

Att förstå den förseglade graven ger oss insikt i vår egen tro och existens. Vi lär oss att inget är omöjligt när vi har tro på det gudomliga.

Så nästa gång du hör talas om den förseglade graven, kom ihåg dess betydelse: det är inte bara en historia om död, utan en triumf över den – Guds son visar vägen till livets evighet.