Välkommen till min blogg: Jesus Kristus, Frälsaren

Jesus Kristus
Hej och varmt välkommen!
Denna blogg är en plats för reflektion och insikt om Jesus Kristus, vår Frälsare. Här kommer jag att dela med mig av tankar, bibelverser och personliga upplevelser. Målet är att förmedla Guds ord på ett levande och inspirerande sätt.

Jesus – Vår Frälsare
Jesus Kristus är kärnan i vår tro. Han kom till jorden för att rädda oss. Genom sin död och uppståndelse erbjuder han oss evigt liv. Det är en gåva som vi alla kan ta emot.

Att leva som en levande bibel
Gud har kallat mig att vara en levande bibel. Vad betyder det? Det handlar om att leva ut Guds ord i vårt dagliga liv. Att visa kärlek, nåd och förståelse mot andra. När vi gör detta blir vi ljus i världen.

Dela din tro
Jag vill uppmuntra dig att dela din tro med andra. Berätta om dina erfarenheter med Jesus. Hur har han påverkat ditt liv? Dela gärna dina tankar här i kommentarsfältet!

Bibelns budskap
Varje vecka kommer jag att lyfta fram olika bibelverser och deras betydelse. Tillsammans kan vi utforska dessa urkunder och se hur de fortfarande talar till oss idag.

Avslutning
Tack för att du besöker min blogg! Jag ser fram emot vår resa tillsammans genom tron på Jesus Kristus. Låt oss växa i vår förståelse av Guds ord och sprida hans kärlek till världen omkring oss.

Var välsignad!

måndag 9 januari 2017

Andra trossatsen: Jesus är alltings Skapare

Andra trossatsen: Jesus är alltings Skapare
Jesus fanns och var ett med Gud före universum hade blivit till. Allt är skapat genom honom. Vi skall läsa om detta i Kolosserbrevet 1:15-16:
"Han är den osynlige Gudens avbild, förstfödd före allt skapat. Ty i honom skapades allt i himlen och på jorden, det synliga och det osynliga, tronfurstar och herradömen, makter och väldigheter. Allt är skapat genom honom och till honom."

Jesu lärjungar har i alla tider trott och bekänt att Gud har skapat världen, precis som det står i Bibeln. Vi vet alla idag att evolutionsläran utgör ett kraftigt försök till att slå sönder skapelsetron. Men vetenskapsmännen har inte kunnat hitta övertygande bevis för att välden har blivit till genom evolution och naturligt urval. Allt man har är bara en enda stor röra av observationer, hypoteser och spekulationer. Moderna forskningsrön pekar mycket tydligare på en Skapare. Jag hörde att vår Svenske Kung hade blivit tillfrågad om han tror att Gud har skapat världen. Snabbt som ögat svarade han ”Vem annars?”. All heder åt vår Kung för det rakryggade och trosstarka svaret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar